Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ - ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Επικροτούμε και συνυπογράφουμε το παρακάτω ανακοινωθέν της ενώσεως ""noiazomai" που μπορεί κάποιοσ να δη και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
NOIAZOMAI ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ
www.noiazomai.net ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ
Η κα Γιαννάκου, ως Υπουργός Παιδείας, απαγόρευσε την εξομολόγηση των Μαθητών στα Σχολεία! Αυτο δα την είχε μαράνει! Και όχι η ελεύθερη διακίνηση των ναρκωτικών στα σχολεία! Ή η αγραμματωσύνη των αποφοίτων από τα Λύκεια! Η παρουσία των Κληρικών-Εξομολόγων την είχε ενοχλήσει! Και απαγόρευσε την Εξομολόγηση στα Σχολεία!
Τώρα στην ουσία απαγορεύουν τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών! Άντε, λοιπόν, Υπουργοί μου όλων των παρατάξεων: Γκρεμίστε τα όλα στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Οι Μασσώνοι μας κυβερνούν! Κουράγιο, υπουργοί μου! Λίγο ακόμη και ........τελειώσατε! Κοντεύετε να κόψετε τελείως αυτό το ενοχλητικό δέντρο, που λέγεται Ορθοδοξία! Έχετε τώρα μια Εκκλησία ντροπαλή, σιγηλή, χωρίς λαλιά.... Ευκαιρία είναι. Χτυπάτε λοιπόν....
Όλα αυτά τα ενεργείτε στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ποιός όμως εδίδαξε στην ανθρωπότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ο Χριστός μας, ο Σωτήρ του κόσμου! Χωρίς τον Χριστό ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν!
Χθές βράδυ κάποιος έκοψε το κεφάλι της γυναίκας του.......με ένα τσεκούρι κι ύστερα το έδειχνε με υπερηφάνεια στό κοινό! Πλήν όμως ο εγκληματίας αυτός προηγουμένως είχε διώξει το Χριστό από την καρδιά του και από τη ζωή του.
Διώχνοντας το Χριστό από τη ζωή μας και από τα σχολεία μας κατασκευάζετε εν δυνάμει εγκληματίες! Επειδή "άνθρωπος χωρίς θρησκεία είναι επικίνδυνος", όπως είπε κάποτε ο Λεχ Βαλέσα, ένας λαϊκός αγωνιστής της Πολωνίας!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Δευτερα, 4 Αυγούστου 2008
***************************************
Ιδού τώρα η Ανακοίνωση:
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ «ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ» ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ
ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
3/8/2008
Εγκληματούν όσοι θέλουν να βγάλουν τα Θρησκευτικά από τα Σχολεία, τόνισε στο φλογερό Κυριακάτικο κήρυγμά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, από τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας στην Άνω Τούμπα!

Οι ενέργειες αυτές καθιστούν προαιρετικό τελικά το μάθημα, αφού επιτρέπουν την απαλλαγή χωρίς αιτιολογία, ακόμα και σε Ορθόδοξους Μαθητές, πράγματα που είναι αντίθετα και με το Σύνταγμα, συμπλήρωσε!

Ο πνευματικός πατέρας της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, υπογράμμισε τέλος ότι δεν μπορούν επιτέλους οι πολιτικοί να κάνουν ό,τι θέλουν οι ξένοι και η Ευρώπη, αλλά αυτό που θέλει ο λαός μας! Που είναι ανάστατος και ιδίως στη Θράκη, που παλεύει να κρατηθεί απέναντι στις ενέργειες του μουσουλμανικού Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ
Το ίδιο ανάστατοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι και πολλοί άλλοι Μητροπολίτες, Κληρικοί, Θεολόγοι, Εκπαιδευτικοί και γονείς, που διαβλέπουν μετά την αφαίρεση του Χ.Ο. από την ταυτότητα και την μη επαναφορά ακόμη της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος, όπως υπεσχέθη ρητά το 2004 η Ν.Δ. και μετά την απαγόρευση Εξομολόγησης στα Σχολεία για τους Ορθόδοξους Μαθητές τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα, να έρχεται τώρα μια τελείως αψυχολόγητη Εγκύκλιος, που σίγουρα αδικεί τον Υπουργό Παιδείας. Διότι με την εγκύκλιο αυτή, νομιμοποιείται η «κοπάνα» όπως λέγεται κοινώς και δίδεται η δυνατότητα σε κάποιους ενήλικους μαθητές στην Γ΄ Λυκείου ή σε οποιονδήποτε γονέα, να ζητά αυθαίρετα, χωρίς αιτιολογία και με ελαφρά τη καρδία, την απαλλαγή του παιδιού του από Θρησκευτικά, Προσευχή, Εκκλησιασμούς και άλλες Τοπικές Θρησκευτικές Εορτές, ακόμη και εάν το παιδί είναι Χριστιανός Ορθόδοξος!!!

Και αυτή ακριβώς είναι η αιτία της διαφωνίας. Διότι δεν απαλλάσσεται και δικαίως μόνο όποιος δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, αλλά δίνεται εν λευκώ η δυνατότητα να απαλλαχθεί και όποιος είναι! Ώστε να γλυτώσει το διάβασμα μιας ολόκληρης χρονιάς… επιβραβεύοντας και την πρακτική των «εξυπνάκηδων»…

ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Με την Εγκύκλιο αυτή, το Υποχρεωτικό, όπως όλα, μάθημα των Θρησκευτικών, καθίσταται αυτόματα Προαιρετικό, αφού εξαρτάται από τα κέφια μαθητών και γονέων! Έτσι παραβιάζεται το Σύνταγμα που:
1ον Αναγνωρίζει επίσημα και ρητά «επικρατούσα θρησκεία» την Ορθοδοξία στην Ελλάδα, στο Άρθρο 3,1!
2ον Προβλέπει ρητά ως «σκοπό» της παιδείας την «ανάπτυξη της … θρησκευτικής συνείδησης», 16,2!
3ον Θεωρεί «υποχρεωτική» την 9χρονη φοίτηση, άρα και την παρεχόμενη κρατική παιδεία και τα μαθήματά της, 16,3!

ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Επομένως οι μαθητές της επικρατούσας επισήμως θρησκείας, είναι υποχρεωμένοι να μετέχουν σε Μάθημα Ορθόδοξης Θρησκευτικής Αγωγής!
Εάν όμως το μάθημα αυτό αναφέρεται και σε άλλες θρησκείες ή δόγματα - όπως συμβαίνει σήμερα με τα «Θρησκευτικά» - τότε είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές! Και μόνο με αιτιολογημένη αίτηση και των δύο γονέων και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του μαθητού να μπορούν να εξαιρεθούν!
Παραδείγματος χάριν, το Βιβλίο Θρησκευτικών Στ΄ Δημοτικού (βλ. εικόνες) αφιερώνει αρκετές σελίδες στους Ετερόδοξους και Αλλόδοξους (Λατίνους, Ευαγγελικούς-Προτεστάντες-Πεντηκοστιανούς, Εβραίους, Μωαμεθανούς) με αναλυτικές μάλιστα περιγραφές, έτσι που να υπάρχει σύγχυση τελικά στα παιδιά για το ποιος είναι ο «αληθινός Θεός» και η «αλήθεια», ενώ είναι διάχυτο ένα πνεύμα «πανθρησκείας» και αναζήτησης θεού και θρησκείας «κοινής συνισταμένης», ενώ ο μέγας Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος είναι μετά τον Μωάμεθ στην ύλη (!!!) και μόλις στο τέλος του Βιβλίου αναφέρεται το Άγιον Όρος και ο Πατρο-Κοσμάς, με αποτέλεσμα πολλά ελληνόπουλα να μην προφτάσουν να τα διδαχθούν ποτέ, μαθαίνοντας όμως τα πάντα για τις άλλες θρησκείες…

Έτσι είναι παραδεκτό πια, πως το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα είναι περισσότερο γνωσιολογικό, φιλολογικό, ιστορικό, θρησκειολογικό και εγκυκλοπαιδικό και όχι Κατηχητικό, όπως ζητούσε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! Άρα δεν γίνεται Ορθόδοξη Κατήχηση με την πλατιά έννοια του όρου, επομένως δεν αιτιολογείται η αποχή από τη γνώση! Αιτιολογείται όμως από την Προσευχή και τον Εκκλησιασμό, μόνο του μη Ορθόδοξου μαθητού!
Η δε επίκληση «αθεΐας» των γονέων, πρέπει να αποτελεί όχι ανασταλτικό, αλλά μάλλον επιπρόσθετο παράγοντα για τη λήψη θρησκευτικών γνώσεων και πληροφοριών του παιδιού τους, αφού δεν βαθμολογείται στα σημερινά «Θρησκευτικά» ο «καλός χριστιανός», αλλά ο επιμελής μαθητής!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Το Νοιάζομαι, προτείνει υπό αυτές τις συνθήκες ο ευαίσθητος Υπουργός να ακυρώσει άμεσα την πρόσφατη Εγκύκλιο και στο μέλλον ή να γίνει το Μάθημα των Θρησκευτικών Κατηχητικό Μάθημα των Ορθοδόξων Ελληνόπουλων του 98% όπως ευχόμαστε, με την πνευματική ευθύνη, καθοδήγηση και περιεχόμενο της Εκκλησίας μας ή να παραμείνει ως έχει (μη γένοιτο) - χωρίς δηλαδή την ανάμιξη της Εκκλησίας (!) - όπου άρα θα μετέχουν γνωσιολογικά όλοι, όπως μετέχουν Ορθόδοξοι Μαθητές σε Μαθήματα για Ισλάμ, Ευαγγελικούς (!) και άλλους, κάτι το οποίο φυσικά δεν λέγεται «Ορθοδοξία»…

Επομένως στο εξής θα πρέπει να οριστεί άμεσα με νέα Εγκύκλιο, πως για να απαλλαγεί κάποιος μαθητής, όπως είναι θεμιτό, θα πρέπει να υπάρχει η διπλή έγγραφη συγκατάθεση-αίτηση και των δύο γονέων και η συναίτηση του μαθητή στον Διευθυντή του Σχολείου, καθώς και η γραπτή αιτιολόγηση ότι «δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος»… Άλλως δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσης από Προσευχή, Εκκλησιασμό και ιδίως από τα στρογγυλεμένα «Θρησκευτικά»…


Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Κάλφας
http://www.noiazomai.net/
noiazomai@gmail.com
69790 85 538

Δεν υπάρχουν σχόλια: