Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Καλώς ήλθατε

Τα πράγματα είναι απλά.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων 
  • έχει φτιάξει ένα blog στο οποίο προβάλει τις απόψεις του, πολλές φορές απαξιώνοντας πολλούς συνανθρώπους μας.
  • σβήνει και δε δέχεται σχόλια τα οποία δεν του αρέσουν
  • έχει βάλει πρώτη μούρη τα στατιστικά του
Γι' αυτό, φτιάχτηκε τούτο εδώ το blog το οποίο:
  • θα αναδημοσιεύει αυτολεξεί τα άρθρα που δημοσιεύονται στο εν λόγω ιστολόγιο
  • τα σχόλιά του όμως θα μένουν χωρίς συντονισμό.
  • Επίσης, θα δώσει μια διέξοδο σε όσους θέλουν να παραπέμψουν στις απόψεις του μητροπολίτη, αλλά δε θέλουν να του αυξήσουν τα στατιστικά.

21 σχόλια:

nosyparker είπε...

LOL απίθανο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα

Ανώνυμος είπε...

το ξέρεις βέβαια οτι αυτό που κάνεις είναι εντελώς μα εντελώς ΠΟΥΣΤΙΚΟ.

Δεν έχεις καμία απολύτως (ηθική σε πρώτη ανάγνωση) νομιμοποιήση να κάνεις μία τέτοια ενέργεια.

Ο καθένας στο blog του εφαρμόζει τους κανόνες του και δεν δικαιούσαι να ασκείς κριτική πάνω τους επειδή ακριβώς δικό του είναι το blog ό,τι γουστάρει θα κάνει.

το στήσιμο αυτού του blog συνιστά φασιστική πιεστική πράξη και μόνο παιδάκια με ανώριμη και ανεύθυνη σκέψη μπορούν να το δεχτούν.
Κάθε σοβαρός άνθρωπος με αυτοσεβασμό και γνώσεις θα το καταδικάσει.

πολύ ''μικρή'' η πράξη σας.

Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι Καραγκιόζης με Κ κεφαλαίο.
Συμφωνώ ότι η ενέργειά σου είναι ΠΟΥΣΤΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Εξαίρετος προσπάθεια,αλλά δεν έχει την δημοκρατικότητα του κ Λενή μην ξεχνάς ότι ήταν αρχιπαππάς της Ελληνικής Χωροφυλακής. Δεν θυμάμαι αν ήταν και στον καιρό που ονομαζ'\όταν Βασιλική.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή ιδέα ρε φίλε.
Πού ήσουνα τόσο καιρό;
Για να δω τώρα όλους αυτούς του ΦΑΣΙΣΤΕΣ που είχαν moderation.

Μπράβο!!!!

Ανώνυμος είπε...

EISTE ENTELWS APARADEKTOI PLASTOGRAFOI

TO OTI EXETE FASISTIKH NOOTROPIA KAI EPIKALEISTHE TH DHMOKRATIA MOLIS TO APODEIKSATE

KATI TETOIOI SAN ESAS EINAI POY DINOYN BASH SE AYTOYS AKRIBWS POY THELOYN NA NOMOTHETHSOYN GIA TA BLOGS kai kata ta alla diamartyreste oti taxa mou einai ekfrash dhmokratikothtas ta blogs.

Sygxarhthria mia wra arxytera tha ginei o nomos eksaitias kati tetoiwn koumasiwn opws eiste eseis

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τόσο ηθικό όσο και οι ενέργειες του Κ.Αμβροσίου σε πολλούς τομείς που δρα. πχΝαοδομία,κ.λ.π κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Εκλαμβάνω ότι η κίνηση δημιουργίας τέτοιου μπλογκ έχει διδακτικό χαρακτήρα και εύχομαι ο συγκεκριμένος μητροπολίτης να κατανοήσει το λόγο, μάθημα μου φαίνεται. Αφήνονται άραγε στη διδασκαλία οι μητροπολίτες μας ή είναι αλάθητοι; Όπως και να έχει μην το συνεχίσετε γιατί θα γίνει φτηνό. Και ο θεσμός είναι θεσμός. Υποκλινόματσε ξέρετε εμείς οι παλιοί στους θεσμούς ακόμα κι αν τα πρόσωπα, κάποια πρόσωπα, πιθανόν να μην υπάρχουν. Να είναι νεκρά ή μάλλον ζωντανά νεκρά. Ο Θεός να τα συγχωρέσει, δε νογάω πολλά, αλλά ο Χριστός άφηνε όποιον το επιθυμούσε να τον πλησιάσει, άνοιγε τον δρόμο ιδίως στους ξεστρατημένους.

Χαμηλώστε λίγο δέσποτα να ακούσετε τις αγωνίες μας, τους φόβους μας, την ψυχή μας που πολλές φορές, ναι, νοσεί. Ακόμα κι αν δε συμφωνείτε με τις θέσεις μας χαμηλώστε, σκυφτός, ταπεινός...

Δε θα επανέλθω. Παρακαλώ το διαχειριστή του μπλογκ να το παγώσει. Αρκετά. Μαυρίζουν οι ψυχές μας.

Αχαιός είπε...

Πάλι τα παπαγαλάκια του Μητροπολίτη άρχισαν να χτυπούν κάποιον που τόλμησε να θέσει μια θεολογική ερώτηση. Και στο αντι-μπλόγκ, κάποιος τάχα «μεγαλύτερος» στην ηλικία, συμβουλεύει να παγώσει την ιστοσελίδα. Και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Μητροπολίτη ΣΤΟ "Aigio" είναι μια διαστροφή της εκκλησιαστικής διδασκαλίας για το θέμα και αποφυγή απάντηση για τη ταμπεκέρα. Δεν γνωρίζει ο Μητροπολίτης, ότι άλλο προσευχή και άλλο μνημόνευση.
Αχαιός

Urfurslaag είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ

Αχαιός είπε...

Η Σύνοδος αποφάσισε να εκλέξει τρείς νέους Επίσκοπους, για να βοηθάνε τους πολυάσχολους και κουρασμένους. Στο natapoume.pblogs δημοσιεύται και το παρακάτω σχόλιο, αφού κι ο δικός μας Επίσκοπος θέλει βοηθό:

http://.gr/2008/06/276595.html
Τρεις αμίγκος («Βοηθοί Επίσκοποι»), για τρεις Καμπαλέρος!..
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 10:56 πμ | 1 σχόλιο
……………………………………………
Ο Καλαβρύτων, ναι και αυτός, διότι ασχολείται τώρα με το Ιντερνετ και θέλει κάποιον να ασχοληθεί και με την μητρόπολη. Με τα πνευματικά θέματα, ελπίζω, και όχι να τον έχει για να αφορίζει (αντ αυτού) όσους ορθόδοξους τον ελέγχουν για τις προδοτικές, φιλο-παπικές, του συμπεριφορές, έτσι;
E.P.

Ανώνυμος είπε...

Απαντάμε από εδώ στους επισκέπτες του blog του Μητροπολίτη αφου δεν δέχτηκε να φιλοξενήσει την απάντησή μας στο blog του παρότι δεν είναι υβριστικό για τον ίδιο.Η λογοκρισία το έκοψε.Έτσι δικαιώνεται η ανάγκη δημιουργίας αυτού του blog σας.


Προς τους Επισκέπτες αυτού του blog:
Αγαπητοί
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς θεολόγος για να υπερασπίζεται την πίστη του. Αυτό είναι υποχρέωση κάθε μέλους της Εκκλησίας. Όταν παρατηρεί κάποια φανερή παράβαση των Κανόνων, που γίνεται επί χρόνια και μάλιστα έχει και πάλι επισημανθεί στους υπεύθυνους και ούτε παρέχουν εξηγήσεις ποια είναι η πατερική θέση για το θέμα, ούτε σταματά η παράβαση, τότε ο πιστός πρέπει να μιλά. Δεν πρόκειται εδώ για κάποιο λεπτό θεολογικό θέμα, με το οποίο ασχολούνται μόνο οι θεολόγοι, αλλά θέμα έμπρακτης, καθημερινής ζωής της Εκκλησίας που αφορά όλους μας. Εξάλλου η Σύνοδος του 1848 στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει ότι «παρ’ ἡμῖν οὔτε Πατριάρχαι οὔτε Σύνοδοι ἐδυνήθησάν ποτε εἰσαγαγεῖν νέα, διότι ὁ ὑπερασπιστὴς τῆς θρησκείας ἐστὶν αὐτὸ τὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, ἤτοι ὁ λαός».
Μακάρι οι ιερείς, οι Επίσκοποι και οι Πατριάρχες να μας κήρυτταν ορθά την ευαγγελική αλήθεια, μα δυστυχώς η ιστορία έχει να επιδείξει πολλούς αιρετικούς, κακόδοξους κ.λπ. Επισκόπους και Πατριάρχες, που έκαναν κακό στην Εκκλησία. Αντίθετα απλοί μοναχοί και λαϊκοί υπερασπίστηκαν την πίστη.
Να μη αναφερθούμε στα σκάνδαλα του 2005 με κορυφή του παγόβουνου τον «καημένο» τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα Αττικής. Τι να διδάξουν οι επίσκοποι αυτού του επιπέδου; Πώς να εμπνεύσουν; Μόνο ξεροί αγωγοί των μυστηρίων της Εκκλησίας είναι. Τι υπακοή να κάνουν οι ποιμενόμενοί τους σ’ αυτούς;
Εμείς θα επισημαίνουμε τα θέματα που χρήζουν παρατηρήσεως. Το Internet εξάλλου, μας προσφέρει δυνατότητες να ψάχνουμε και να βρίσκουμε κείμενα Πατερικά (τα οποία θέσαμε υπόψη σας στο blog) και επικοινωνία με γνώστες των κειμένων αυτών.
Αιγιώτες

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, υποκλίνομαι!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Όπως ισχυρίζονται όλοι οι ιερείς της ορθοδόξου χριστιανικής θρησκείας πως το καλό αντιπροσωπεύει τον θεό , και το κακό τον διάβολο , πάνω σ΄ αυτό έχω να κάνω μια ερώτηση .
1) Με δεδομένο ότι ο άνθρωπος έχει στο χαρακτήρα του , (άρα είναι μέσα του ) , και το καλό και το κακό , όντως έχει μέσα του και τον έναν αντιπρόσωπο και τον άλλον . Συνεπώς μέσα του υπάρχει και ο θεός και ο διάβολος . Άρα για να μπορούν να χωρούν και οι δύο μέσα του σημαίνει πως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι μεγαλύτερος και από τον θεό και από τον διάβολο , αφού χωρούν μέσα του είναι μικρότεροι και ο ένας και ο άλλος , αν ήταν μεγαλύτεροι καθώς θα επιχειρούσαν να μπουν μέσα του θα τον ξέσχιζαν . Είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι .
Ιδού η απόδειξης ¨ αγαπητοί ¨ ιερείς πως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι μεγαλύτερος και από θεούς και από διαβόλους . Καιρός είναι να παρατήσετε τους θεούς και τους διαβόλους και να υμνείται τον ΑΝΘΡΩΠΟ , γιατί ότι απολαμβάνετε σήμερα είναι κατορθώματα του ανθρωπίνου εγκεφάλου .

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 16 ιουνίου 10 17

η κοτσάνα που αμόλησες ήταν τόσο μεγαλειώδης που αυτήν τη στιγμή με έχει φέρει στα πρόθυρα εγκεφαλικού, επιληψίας, εμφράγματος και αυτοκτονικού ιδεασμού ταυτόχρονα...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μπράβο Μπραβο!!!

Hellas-Orthodoxy είπε...

Ποσο γελοιος εισαι για να φτιαξεις ενα μπλογκ-κλωνο???Τιποτα δικο σου δεν εχεις να γραψεις?Και προς ενημερωση σου,ο καθενας ειναι ελευθερος να οριζει απο μονος του τους κανονες του ιστολογιου σου,εσυ δεν εισαι χωροφυλακας κανενος.Αν δε συμφωνεις μ'αυτο-και δικαιωμα σου,απλα την κανεις.

Αν και μεταξυ μας,ο Σεβασμιοτατος αφαιρουσε μονο οσα σχολια ηταν υβριστικα για τον ιδιο και την Εκκλησια...μηπως λοιπον κι εσυ ανηκεις στους υβριστες του κι ολα τ'αλλα ειναι ψευτοδικαιολογιες?

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝ ΚΛΩΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΡΙΑ...
Όποιος δεν έχει πρωτότυπη σκέψη κλωνοποιοεί και αναμασά των άλλων...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε παιδια για την προσπαθεια. αρκει να ενημερωνεται.

Αναφερθηκε στο τοπικο καναλι εδω στη πατρα στο superB το blog αυτο και μαλιστα οτι ο μητροπολίτης
ενοχλήθηκε :P