Κυριακή, 6 Ιουλίου 2008

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.....

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΝ .....ΟΚΤΩΒΡΙΟ!
Με τη βοήθεια του Κυρίου μας και την συνεργασία όλων υμών δημιουργήσαμε μια συντροφιά, μια πνευματική οικογένεια, θα έλεγα. Ο καθένας με το δικό του χάρισμα έβαλε το λιθαράκι του και έδωσε το δικό του χρώμα στην παρέα μας. Μια παρέα, μια οικογένεια, που τελικά αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και εκτείνεται και στις πέντε Ηπείρους! Διότι φίλοι μας και αδελφοί μας, που μας διαβάζουν και μας παρακολουθούν, υπάρχουν στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ινδία, στην Κίνα......
Για τον οικοδεσπότη και Blogger, ο οποίος, αγαπητέ Vasillisco, σε λίγες μέρες κλείνει τα εβδομήντα (70), το Blog ήταν μια πρόκληση. Τελικά μου έδωσε μια πολύτιμη εμπειρία, διεύρυνση του πεδίου των γνώσεων, σοφές γνώμες, πολλούς καλούς φίλους και πολλές .......ύβρεις από ένα και μόνο συγκεκριμένο χώρο, Τήλο λέγε με!
Το συμπέρασμά μου είναι ότι νέοι κληρικοί πρέπει να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες και μέσα από το διαδίκτυο να δίδουν την μαρτυρία τους για το Χριστό μας, τον Σωτήρα του κόσμου. Χριστού μας. Τις εμπειρίες μου έχω εκθέσει προφορικά στα Μέλη της Ιεράς Συνόδου. Από εκεί πρέπει να πηγάσει μια πρωτοβουλία. Να ακούγεται η φωνή της Εκκλησίας επισήμως.
Το Blog για τον οικοδεσπότη είναι χρονοβόρο! Απαιτεί τακτική παρακολούθηση, όταν μάλιστα σημειώνει τέτοια επιτυχία! Κατά μέσο όρο το επισκέπτονται εξακόσιοι (600) αναγνώστες ημερησίως. Το ρεκόρ που σημειώθηκε ήταν πάνω από χίλιοι τριακόσιοι επισκέπτες σε μία μέρα!
Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα, που προσφέρει το Blog, είναι η ταχεία δημοσιοποίηση των απόψεων του Blogger, ιδίως πάνω στα κοινωνικά και ηθικά προβλήματα του σημερινού ανθρώπου.
Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισα, αγαπητοί μου φίλοι, από τη συμμετοχή σας . Μία από αυτές είναι ότι πολλοί άνθρωποι σήμερα διψούν για την αλήθεια, ψάχνουν για τη γνώση, ποθούν την βαθύτερη γνώση και την επίγνωση του θελήματος του Θεού. Ο σημερινός άνθρωπος έχει ανάγκη από διάλογο. Όλοι μαζί, συζητώντας, γινόμαστε σοφότεροι. Ο ένας προσθέτει στον άλλο από τις γνώσεις του, τις εμπειρίες του ή την εσωτερική ζωή της ψυχής του.
Τώρα όμως πρέπει να διακόψουμε –προσωρινά ελπίζω και εύχομαι- την επικοινωνία μας για πολλούς λόγους:
1. Για να αποτοξινωθούμε! Επειδή και το Blog δημιουργεί εθισμό. Είναι κάτι σαν ψυχοναρκωτικό.
2. Για να εργασθώ ιεραποστολικά στην Επαρχία Καλαβρύτων. Μια Επαρχία ιστορική, ορεινή, εκτεταμένη, όπου ακρίτες ιερείς- εφημέριοι και ένας αριθμός πιστών χριστιανών περιμένουν τον Επίσκοπό τους. Στα Καλάβρυτα θα αναλώσουμε τις δυνάμεις μας κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
3. Για να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με τον εαυτό μου. Έχει και αυτός ανάγκη από ανεφοδιασμό και ανασυγκρότηση. Ένα δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα αφιερωθεί στο σκοπό αυτό, κάνοντας χρήση μιας αδείας.
4. Για να σχεδιάσω μαζί με τους συνεργάτες μου, το Πρόγραμμα εργασίας της νέας περιόδου 2008-2009.
5. Για να συμμετάσχω στις εργασίες της τακτικής συνελεύσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία συνέρχεται κάθε χρόνο κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
6. Ώστε λοιπόν μετά τις 10 Οκτωβρίου 2008 θα επικοινωνήσουμε και πάλι, εάν ο Κύριος επιστρέψει να ευρίσκομαι στη ζωή.
7. Τότε, αν δεν υπάρξουν άλλες προτεραιότητες, το πρώτο μας θέμα θα είναι αφιερωμένο στον «Αρχιεπίσκοπο της γενοκτονίας» όπως ονομάσθηκε ένας σφαγέας Ορθοδόξων καθολικός κληρικός και ο οποίος από την Καθολική Εκκλησία ανακηρύχθηκε «άγιος»! Εκεί, αγαπητή Μαρία, θα πούμε και για το θέμα που σας απασχολεί.

Έπειτα από όλα αυτά σας αγκαλιάζω όλους πατρικά, σας απονέμω την ευλογία μας, εύχομαι προς όλους Καλό Καλοκαίρι.
Ας προσέξουμε να μη παραβιάσουμε τις εντολές του Κυρίου μας, να μη προδώσουμε τις αρχές μας, τώρα πού οι πειρασμοί είναι πολλοί και να επιστρέψουμε στα ίδια με μεγαλύτερη πίστη στο Θεό και περισσότερη αγάπη στον «πλησίον» μας!
Η αγάπη είναι θυσιαστική, απέραντα θυσιαστική. Ένα video, το οποίο μας έστειλε ο αγαπητός μας φίλος κ. Μαμαλούγκος, είναι ό,τι πρέπει για να μας εξασφαλίσει ένα καλό «σπινάρισμα», ένα καλό ξεκίνημα στο αγώνισμα της αγάπης.
Ο Θεός μαζί μας, αγαπητοί μου φίλοι και αδελφοί. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Καλή αντάμωση μετά τις 10 Οκτωβρίου. Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ όλους!
Ο ταπεινός και ανάξιος εργάτης του Θεού, ο τάχα και Επίσκοπος

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Σάββατο, 5 Ιουλίου 2008
Ο μετρητής μας τώρα δείχνει 46.000 !

ΣΗΜ. Για μια εβδομάδα ακόμη θα είναι ανοικτή η διαδικασία αναρτήσεως σχολίων. Έπειτα, χωρίς καμμιά δική μου ευθύνη, για να μη παρεμβάλω προσκόμματα στην μεταξύ σας επικοινωνία, θα αφήσω ελεύθερο το δικαίωμα για την απ ευθείας ανάρτηση των σχολίων σας, αλλά δεν θα μπορώ να σας παρακολουθώ, διότι στά Καλάβρυτα δεν έχουμε γρήγορο INTERNET. Εκεί δεν θα έχω την δυνατότητα να παρεμβαίνω και να διορθώνω την κατάσταση, αν αυτό είναι αναγκαίο. Έτσι η επικοινωνία μεταξύσας θα είναι εφικτή.
Εάν παρ' ελπίδα διαπιστώσω παρέμβαση και παρενοχλήσεις από τους «γνωστούς-αγνώστους» φίλους μας ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Ευχαριστώ για την εκ μέρους σας κατανόηση.
Η αγαπητή μας "ΝΙΚΗ" προέβη σε μιά πρόταση,την οποία ευχαρίστως αποδέχομαι. Σας την παρουσιάζω αμέσως:
Aγαπητέ μας Σεβασμιώτατε, και λοιποί φίλοι που τόσο ευγενικά με υποδεχτήκατε στην παρέα σας, σκέφτηκα μήπως το θέμα, όλων των εμπειριών και των προτάσεών μας και των σκέψεων που έχει καθένας, για τις "Κυριακάτικες Συντροφιές" (μεταξύ μας προτιμώ αυτόν τον όρο από το "κατηχητικό"), θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε σε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα, ώστε οι απόψεις μας να είναι συγκεντρωμένες, οι προβληματισμοί μας και οι προτάσεις μας το ίδιο.
Θα πρότεινα δε όσοι έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτό το θέμα,( αν γινόταν να έχουμε ξεχωριστή ανάρτηση γι αυτό), να κάνουμε copy paste τα σκόρπια σχόλια που θεωρούμε ότι αξίζουν για να προάγουν την κουβέντα μας, προσωπικά -θα θελα να επεξεργαστούμε και την έρευνα του the just που είναι καταχωνιασμένη σε άσχετο θέμα ..
Δεν ξέρω αν σας αρέσει η ιδέα μου ή αν ο οικοδεσπότης θα έκρινε χρήσιμη αυτή την ξεχωριστή θεματική ενότητα και πρόταση.Κι αν γίνεται να εφαρμοστεί με ένα τίτλο ΄πχ. Προτάσεις ενίσχυσης των Κυριακάτικων σχολείων, ή Επανευαγγελισμού και παιδείας"Aγαπητέ μας Σεβασμιώτατε, και λοιποί φίλοι που τόσο ευγενικά με υποδεχτήκατε στην παρέα σας, σκέφτηκα μήπως το θέμα, όλων των εμπειριών και των προτάσεών μας και των σκέψεων που έχει καθένας, για τις "Κυριακάτικες Συντροφιές" (μεταξύ μας προτιμώ αυτόν τον όρο από το "κατηχητικό"), θα μπορούσαμε να το αναπτύξουμε σε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα, ώστε οι απόψεις μας να είναι συγκεντρωμένες, οι προβληματισμοί μας και οι προτάσεις μας το ίδιο.
Θα πρότεινα δε όσοι έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτό το θέμα,( αν γινόταν να έχουμε ξεχωριστή ανάρτηση γι αυτό), να κάνουμε copy paste τα σκόρπια σχόλια που θεωρούμε ότι αξίζουν για να προάγουν την κουβέντα μας, προσωπικά -θα θελα να επεξεργαστούμε και την έρευνα του the just που είναι καταχωνιασμένη σε άσχετο θέμα ..
Δεν ξέρω αν σας αρέσει η ιδέα μου ή αν ο οικοδεσπότης θα έκρινε χρήσιμη αυτή την ξεχωριστή θεματική ενότητα και πρόταση.Κι αν γίνεται να εφαρμοστεί με ένα τίτλο ΄πχ. Προτάσεις ενίσχυσης των Κυριακάτικων σχολείων, ή Επανευαγγελισμού και παιδείας".
Συμπληρώνω τήν πρόταση:άν θέλετε, ας κάνουμε μια κριτική της μέχριτούδε επικοινωνία μας. Σημειώστε τα θετικά και τα αρνητικά σημεία και υποδέιξτε μου τρόπους βελτιώσεως. Αυτά όλα μπορούν να γίνουν από 5 έως 12 Ιουλίου 2008.
+ Ο Κ & Αι. Α.

------------------------
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ

Από τον αγαπητό μας κ. Νεκτάριο Μαμαλούγκο, φυσικό επιστήμονα και ερευνητή, ελάβαμε και ευχαρίστως προβαίνουμε στην ανάρτηση μιας συγκλονιστικής περιπτώσεως γονικής συμπεριφοράς. Τα ΜΜΕ θα μπορούσαν να παρουσιάζουν τέτοιες "ειδήσεις" διά των οποίων διδάσκεται και παιδαγωγείται η κοινωνία μας. Αλλά δεν ευκαιρούν! Τα απασχολεί η σαπίλα, την οποία προβάλλουν υπαρβαλλόντως, επειδή με αυτήν κερδίζεται χρήμα.
Ευχαριστώ θερμά τόν αγαπητό μου Νεκτάριο και τον συγχαίρω, διότι συχνά μας τροφοδοτεί με εκλεκτές ειδήσεις. Ο μακάριος αυτός γονις είναι άξιος για να καταγραφή στο Βιβλίο Γκίνες!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
------------------------------------------------------------
Αληθινή ιστορία. Το συνδεόμενο βίντεο ίσως είναι μια από τις πιο
συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η ιστορία με
λίγα λόγια πάει κάπως έτσι: Ένα ζευγάρι αποκτά ένα παιδί που έχει σοβαρή
ανατομική αναπηρία. Οι γιατροί τους λένε ότι το παιδί δεν θα έχει νοητική
ανάπτυξη και δεν τους δίνουν ελπίδες για το μέλλον του. Ο πατέρας του σε
πείσμα όλων των αντίθετων απόψεων αποκτά ένα κώδικα επικοινωνίας μαζί του
και το παιδί αναπτύσσεται νοητικά κανονικά και πηγαίνει στο σχολείο. Ο
μικρός κάποια στιγμή ζητά από τον πατέρα του να αθληθεί. Ο πατέρας δεν έχει
καμία σχέση με τον αθλητισμό και αρχίζει να προπονείται κουβαλώντας τον
μικρό του γιό στα χέρια για να έχει κι αυτός την χαρά του αθλητισμού! 


Το εκπληκτικό; Ο πατέρας πλέον έχει τρέξει δεκάδες μαραθώνιους και διαγωνισμούς «ironman» πάντοτε με τη συντροφιά του γιού του! Το video δείχνει τη συμμετοχή τους σ' ένα «ironman». Ο Dick Hoyt κολυμπάει έχοντας δεμένο πάνω
του το γιό του σε βάρκα (!), μετά ποδηλατεί 180 χιλιόμετρα (!) με το γιό του σε ειδική θέση πάνω στο ποδήλατο και τέλος τρέχει κι ένα μαραθώνιο σπρώχνοντας το αναπηρικό καρότσι του γιού του!! Μια συγκινητική και απίστευτα δυνατή ιστορία.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια και το blog του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δημοσιεύει κατόπιν λογοκρισίας στέλνω σε σας την άποψή μου, που απευθύνεται προς επισκέπτες του mkka.blogspot.com και κυρίως κάποια παπαγαλάκια εκεί μέσα, τώρα που το μαγαζί κλείνει.
Αγαπητοί μου, κάνατε πως δεν πήρατε είδηση για την καμπάνα…ΠΡΟΣΤΙΜΟ 70.000 ΕΥΡΩ που επέβαλε η πολεοδομία στο Σεβασμιότατό σας και συνεχίζετε να λέτε τις σκέψεις σας περί ανέμων και υδάτων και τίποτα για την ταμπακέρα;...Δεν το πήρατε είδηση, εσείς οι ενημερωμένοι; Δεν έχετε απορία για το πρόστιμο αυτό και τις έωλες δικαιολογίες που μέχρι τώρα έχει δώσει;
Επίσης, ένα άλλο από τα θέματα που τελευταία θίξατε είναι και τα κατηχητικά. Δεν καταλάβατε πως εδώ θίγετε μιά από τις μεγαλύτερες παραλείψεις του Αμβρόσιου, που είναι η αδιαφορία του και εγκατάλειψη των κατηχητικών; Στην εποχή του ξεράθηκαν, τη στιγμή που σε άλλες Μητροπόλεις είχαν ανθίσει. Μάλιστα κάποια φορά στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας το παραδέχτηκε και υποσχέθηκε πως από δώ και πέρα θα τα φροντίσει. Λόγια όμως …κούφια και μεγάλα.
Και πώς να πάνε τα παιδιά στο κατηχητικό, όταν ακούγονται τόσα για τον Δεσπότη στο Αίγιο. Ποιό παράδειγμα να πάρουν από ένα Δεσπότη μπίσνεμαν, που για τα εγκαίνια και αγιασμό πλοίων στην…Κίνα ενδιαφέρεται, αλλά για τον αγιασμό στα Κατηχητικά όχι; Που αν και ακτήμονας, φτιάχνει τριώροφο σπίτι κι αυτό παράνομο. Να δούμε τώρα από πού θα πληρώσει το πρόστιμο, απο τα λεφτά της Μητρόπολης ή το μισθό του που θα έχει σκορπίσει σε φιλανθρωπίες, όπως ο άλλος ακτήμων Αιμιλιανός με ιδιοκτησία 43 στρέμματα σε νησί που φιλοξενούσε στη Μητρόπολη;
Για να δούμε τι θα απολογηθεί τώρα ο ίδιος μέσα από τα ονόματα της ΝΤΙΝΑΣ και των άλλων ΑΝΩΝΥΜΩΝ του blogs του. Αλήθεια, μήπως μπορούσε να πάρει την άδειά τους και να αποκαλύψει σε ένα εχέμυθο πρόσωπο του Αιγίου το τηλέφωνό τους, για να δούμε πίσω από τα ανώνυμα… επώνυμα αν κρύβετε ο ίδιος; Γιατί εκτός των άλλων κόπτεται και για την επωνυμία, κατηγορώντας τους ανώνυμους που όμως τους δέχεται και τους απαντάει, αρκεί να λένε καλά λόγια γι' αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Απατεώνας; Γιατί δεν εκπλήσομαι που το διαβάζω;

anna είπε...

Ο Μητροπολίτης έβγαλε τον εαυτό του αθώο για το πρόστιμο των 70000 Ευρώ και φταίχτη τον -απρόσεχτο;-υπάλληλο της Πολεοδομίας.
Βάπτισε τον μέχρι τώρα οίκο Συνταξιούχων Επισκόπων , σε νέο Επισκοπείο.
Άντε βγάλε άκρη!

Nίκη είπε...

Τώρα καταλαβαίνω γιατί ζητούσε να του παραχωρήσουν οι ενορίτες του Αγίου Ανδρέα το Εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου.Το είχε από πριν σχεδιάσει.Αλλά αφού δεν του το παρεχώρησαν άρα και η Ναοδομία έκανε παρλάβαση βγάζοντας την άδεια.

Αχαιός είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Καλά οι αρχιερείς δεν πρέπει να δίνουν το παράδειγμα της θυσίας και όχι των πρωτοκαθεδριών;
Είναι ακόμη αρχιερέας ο κραγμένος σοδομίτης Παντελεήμων; Τι πρέπει να κάνει για να καθαιρεθεί; Βιασμό ανήλικου μετά φόνου; Δεν σέβεστε την ευπρέπεια του οίκου Του; Οι Ιεροί Κανόνες δεν ισχύουν Άνθιμε και Σεραφείμ Πειραιώς και Αμβρόσιε; Σας ενοχλούν μόνο οι ομοφυλόφιλοι λαικοί; Οι ομοφυλόφιλοι δεσποτάδες σας αρέσουν; Γιατί; Τι πρέπει να σκεφτούμε; Γιατί αυτή η αλληλεγγύη; Δεν είναι ύποπτη;
17 Ιούλιος 2008 6:12 μμ
σχόλιο από ECCLESIAnet

Φώτης είπε...

Το Επισκοπείο θα το κάνει Μουσείο; Εδώ έχει το Μουσείο αναξιοποίητο 20 χρόνια.Ψάχνει να βρεί υπάλληλο 20 χρόνια και δε βρίσκει;;;!!!
Σίγουρα κάποιο λάκο έχει η φάβα!

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουν κι άλλοι νωρίτερα από σένα απάντηση φίλε.


"Πολλοί ρωτούν γιατί δεν ανοίγει επιτέλους το περιβόητο εκκλησιαστικό μουσείο της Μητρόπολης που έχει εξαγγελθεί από το 1981(!), υπάρχει έτοιμο μάλιστα το οίκημα του στην παλιά Επισκοπή. Μόνος αρμόδιος να μας απαντήσει είναι ο Μητροπολίτης που κάποτε που ξαναρωτήσαμε είχε δώσει μια ημερομηνία που πέρασε χωρίς να γίνει τίποτα.
Μήπως τώρα υπάρχει κάτι νεώτερο γι' αυτή την ξεχασμένη ιστορία;"

ΒΗΜΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 13-1-2008

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 11.31ΠΜ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ: "ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΗ..... "ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ" ΟΙΚΟΔΟΜΗ"
(EINAI KI AYTOI ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ-ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ-ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ-ΜΕΓΑΛΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ-ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ;-ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ;-ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΝΟΗΜΟΝΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ;- OΙΚΤΡΑ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΤΕ- ΕΙΝΑΙ Ε-Ξ-Ο-Υ-Σ-Ι-Α -ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΘΗΤΟΣ-Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΦΤΑΙΕΙ-ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!)

ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΩΡΑ 07.27ΠΜ- ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ- ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΟΣΤΑΡΕΙ - "ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ…"
(ΕΔΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ - ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ - ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ - Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ - ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΕΡΜΑ - ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΦΑΤΣΑ ΜΠΟΥΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ - ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ - ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ!)

ΑΒΕ ΚΑΙΣΑΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμένετε από τον άνθρωπο-Ορθόδοξο Επίσκοπο- που είπε τα εξής ανείπωτα που ούτε Αιρετικοί ξεστόμισαν:"Αλλά αν το στέλνει ο Πατήρ και ο Υιός, εγώ δεν ήμουν σύμβουλος εκεί για να δώ τι έγινε… "
Ακόμα το σφάλμα του 7-8 χρόνια μετά δεν το έχει συνειδητοποιήσει ώστε να ζητήσει συγνώμη από το ποίμνιό του που κατασκανδάλισε.

ντίνα είπε...

Νομίζετε ότι ο Σεβασμιότατος θα ασχοληθεί μαζί σας με τα όσα κακόπιστα γράφετε;

Yellow Kid είπε...

Ο Καλαβρύτων έδειξε για μία ακόμα φορά πόσο υπερ του διαλόγου είναι.

Απο τον "μετριαστή σχολίων" στο "μόνο για μέλη"
ΧΟΧΟ!

@Ντίνα:

Κοριτσάρα μου γλυκιά, σε πέταξε και εσένα ο άθλιος απ' εξω;
Εμ μεταξύ μας φταις και λιγάκι. Τον είχε πάρει στον μπουρου μπουρου και το ψηστήρι!

φώτης είπε...

Ντίνα μας
1)Δεν είναι κακόπιστα σχόλια αλλά πραγματικότητα.
2)Ασφαλώς και δε θα απαντήσει γιατί δείχνει να τα αγνοεί.Αλλά τα μπλογκ όλα τα διαβάζει και απαντά με διαφόρους τρόπους σε ότι τον αφορά.
Τα λαμβάνει όμως υπ' όψιν.

ντίνα είπε...

Yellov kid
στο blog του Μητροπολίτη μας έχουν θέση όλοι οι καλής διαθέσεως επισκέπται.

Yellow Kid είπε...

Φοβουμαι οχι πια! Το εκανε μόλο για μέλη!
Είσαι μέλος; (Λίγο σαν Κομμουνιστική συγκεντρωση υπο αμερικάνικής εποχής McCarthy μου κανει αυτο!)

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΦΕΡΩ απόσπασμα από ΣΧΟΛΙΟ:
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στο Blog του επί εβδομάδες καταφερόταν κατά πορνείας και ομοφυλοφιλίας. Μόνο κηρύγματα όμως. Άλλα κάνει στην πράξη. Όταν καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, του οποίου οι ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες (έγιναν γνωστές στο πανελλήνιο δια κασετών που παίχτηκαν στην τηλεόραση), τον υποστήριξε (σύμφωνα με το πρακτορείο RNN):
«Από τους 12 Μητροπολίτες οι πέντε στήριξαν τον κ. Παντελεήμονα. Ο Τρίκης κ. Αλέξιος ήταν ο θερμότερος υποστηρικτής του, και ακολούθησαν οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και ο προεδρεύων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος».

Ανώνυμος είπε...

Από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο
xairetismatastop.pblogs.gr

.
«Μην ξεχνάμε ακόμα και τα «άντε από εδώ μωρή», του μητροπολίτη Ζακύνθου προς συνάδελφο του, στην κηδεία του πατριάρχη Αλεξάνδρειας, σε επεισόδιο που έγινε μπροστά στα μάτια του Στεφανόπουλου (προέδρου της δημοκρατίας, τότε) που παραλίγο να φάει ένα δίσκο με ποτήρια στο κεφάλι όταν αυτός (ο δίσκος) εκτοξεύθηκε από τα χέρια ενός σερβιτόρου στον αέρα μετά από μια οργισμένη κίνηση του Χρυσόστομου κατά τον διαπληκτισμό του αυτόν.


Ο ίδιος μάλιστα ο μητροπολίτης, είχε απευθύνει μέσα στην ιερά Σύνοδο έναν λόγο με σεξουαλικό υπονοούμενο, προς τον μητροπολίτη Γλυφάδας, λέγοντας του «να πάει να παίξει με τις κούκλες του»!


Στο ίδιο δε πνεύμα (των σεξουαλικών υπονοούμενων) απάντησε αμέσως στον Ζακύνθου (μέμφοντας τον, και στιγματίζοντας τον προφανώς για «σεξουαλική ιδιαιτερότητα» και εκείνον), εκεί στη Σύνοδο, ο μητροπολίτης Αιγίου Αμβρόσιος λέγοντας του ότι «καλυτέρα να παίζει με τις κούκλες κανείς, παρά με τα στρατιωτάκια του»!!!..»

Ανώνυμος είπε...

Αντιγρφή από το Aigio .org

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ..July 22nd, 2008

Αλλαγή πλεύσης επιχειρεί ο Αμβρόσιος προκειμένου να προσαρμόσει την επιχειρηματολογία του στα νέα δεδομένα που επέφερε η επιβολή προστίμου 70,000 ευρώ για την ανέγερση της επισκοπικής μεζονετας χωρίς την απαραίτητη πολεοδομική άδεια.

Η μέχρι πρότινος στέγη για άπορους ιερείς , μετατράπηκε εν μια νυκτί σε επισκοπική κατοικία. Κάτι το οποίο βέβαια ίσχυε από την πρώτη στιγμή , αλλά στην προσπάθεια του Αμβροσιου να θολώσει τα νερά και να δικαιολογήσει την άδεια που έλαβε από την Ναοδομία , χρησιμοποιήθηκε φρασεολογία προσαρμοσμένη στα τότε δεδομένα.

Ύστερα όμως από την αποτυχία του όλου εγχειρήματος και προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα , ο “σεβασμιότατος ” εξαναγκάζεται εκ των περιστάσεων να παραδεχτεί ότι τελικά πρόκειται για επισκοπική κατοικία και όχι για στέγη απόρων ιερέων όπως ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή.

Και αντι μιας συγνώμης συνεχίζει την προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Αυτοί κατά την γνώμη μας είναι οι άνθρωποι που με τον υποκριτικό και ψεύτικο λόγο τους σταύρωσαν τον Χριστό.

Αυτοί που τον επικαλούνται καθημερινά και προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους στο όνομα Του.

Αλήθεια ο Αρχιεπίσκοπος τι γνώμη έχει για όλα αυτά ?

Είναι άραγε ενήμερος για τους τρόπους με τους οποίους επιχειρούν κάποιοι επίσκοποι να παρακάμψουν τους νόμους του Κράτους?

Aigio .org

φώτης είπε...

Ένα άρθρο-το οποίο έμεινε αναπάντητο- και θα πρέπει να υπάρχει στο παρόν μπλογκ είναι του Νομαρχιακού Συμβούλου Νίκου Τσάνη

19-11-2007 ΑΙΓΙΟΧΟΣ

«Μην θέλετε το Ιερό Προσκύνημα να το μετατρέψετε σε Χρηματιστήριο-σε επιχείρηση»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΝΗ (Αντιπρ.Νομ.Συμβουλίου)

Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Σεβασμιότατε
Ως Γέννημα θρέμμα Αιγιώτης επειδή δεν είμαι της Σχολής «Σιώπα-Μην μιλάς, Μην ανακατεύεσαι»,διαβάζοντας την επιστολή Σας, Προσκλητήριο Εξεύρεσης Χρημάτων για τον εκσυγχρονισμό του Ιερού Ναού Προσκυνήματος ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ, θέλω να σας θέσω υπόψιν Σας κάποιες ταπεινές Σκέψεις και με θάρρος απαντήσεως Σας. Από την ημέρα που Σας χειροτόνησαν Ποιμενάρχη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων θα μάθατε ότι:
Το Ιερό Προσκύνημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το θρησκευτικό συναίσθημα των Αιγιωτών, από της ιδρύσεως του.
-Όλοι μας επικαλούμεθα την ευλογίαν Της.
-Είναι το Εκκλησιαστικό Μνημείο, με τη γραφικότητά του, την Αρχιτεκτονική του δομή, τον ιστορικό Της βράχο, που μας άφησαν οι Προκάτοχοι μας Πιστοί.
-Είναι ο ΦΑΡΟΣ που προβάλλει το Αίγιο, την ιστορία του πολιτισμού του.
-Είναι η Παναγία μας που μας προστάτευσε σε εμπόλεμες καταστάσεις και μας προστατεύει.
Αυτό το μνημείο, το Στολίδι μας, ΕΣΕΙΣ με πρωτοβουλία σας, βάσει προμελέτης που μας παρουσιάσατε, και τις εργασίες που προβλέπονται να γίνουν, θέλετε να το αλλοιώσετε.
-Δεν είναι ιδιοκτησία, ούτε τσιφλίκι Σας Ποιμενάρχη μου, είναι ιερή Παρακαταθήκη που με μας άφησαν οι Προκάτοχοι μας, την οποία εμείς έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ως Αιγιώτες. Νομίζω ως Τοπικός Εκπρόσωπος της Ορθοδοξίας μας είχατε χρέος να ζητήσετε την γνώμη των ενοριτών των πιστών, των επιστημόνων της πόλης μας ως προσωρινός Διαχειριστής που είστε.
Και να μην Αγνοείτε την Νοημοσύνη μας.
Γνώμη μου είναι να μην αλλοιώσετε τον μοναδικό μας ΦΑΡΟ από την σημερινή του μορφή.
Όσοι πιστεύουν στην Παναγία μας θα έλθουν έρποντας, γονατιστοί να την προσκυνήσουν, χωρίς ειδικές προσβάσεις και αυτοκινητοεισόδους.
Μην θέλετε το Ιερό Προσκύνημα να το μετατρέψετε σε Χρηματιστήριο-σε επιχείρηση.
Οι ανακαινίσεις επιβάλλεται να γίνουν για την διατήρηση του Ναού, το Σπίτι της Παναγίας Μας, διότι από την Δεσποτική σας τοποθέτηση μέχρι σήμερα δεν είδα από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχουν εισρεύσει στην Μητρόπολή μας να έχουν δαπανηθεί γι' αυτές.
-Δεν θεωρώ σωστό ο Ποιμενάρχης μου να ζητά χρήματα από την κοινωνία μας ύψους 230.000€ για να πληρωθεί ο υμέτερος Μελετητής σας.
-Δεν θεωρώ σωστό ο Ποιμενάρχης μας να μας λέει είναι η μοναδική ευκαιρία για να προλάβουμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο έργο στο 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο για να πάρουμε3.500.000€.
Η Παναγία μας Πιστούς Διακόνους στη Χάρη της θέλει, καν όχι Ευρωεπιχειρηματίες Σεβασμιότατε.
Ο πιστός κόσμος της πόλης μας στη Χάρη της έχει ανοικοδομήσει για τα εισόδιά της και άλλη εκκλησία. Τα «ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», η οποία μετά το σεισμό έμεινε για κατάρρευση.
Παρ' όλες τις συσκέψεις μας που έχουν γίνει για την κατασκευή της, δεν είδα από εσάς το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αγωνία, όπως αυτό που επιδείξατε για το Προσκύνημα της Τρυπητής, για την μεταφορά της Σιδηροδρομικής Γραμμής στο Μετόχι σας στον Ελαιώνα. Γιατί;
Είχατε υποσχεθεί στους Ενορίτες πολλά. Μεθαύριο που εορτάζουν τι θα τους πείτε;
Ως πότε Σεβασμιότατε ο Παπαχρήστος των Εισοδίων στο υπόγειο του Ναού θα κοινωνά τους Πιστούς, κάτω από τον θόρυβο των καζανακιών (τουαλετών) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;
Μήπως επαληθεύονται τα σχόλια ότι κάποιος δεν θέλει να γίνει ο Ναός;
Δείξατε -και εμείς ακολουθούμε- έμπρακτα και εδώ τις προ θέσεις σας. Σας γράφω δημόσια αυτές τις ταπεινές σκέψεις μου, για να σταθούμε όλοι μας προ του χρέους που έχουμε, ο κάθε ένας μας, στο πόστο όπου υπηρετεί, μηδέ και εμού που ασχολούμαι με τα κοινά, ώστε όλοι μας σε κοινή προσπάθεια και με την ευλογία της Παναγίας μας να ανακαινίσουμε τους Ναούς μας χωρίς αλλοιώσεις στη Δομή τους, για την πίστη μας, για τη θρησκεία μας. Και όχι για το χρήμα.
Μετά τιμής Νίκος Τσάνης

Ανώνυμος είπε...

Σχετικό είναι και το εξής άρθρο από τα ΝΕΑ που είναι και τώρα επίκαιρο.

ΕΛΕΟΣ….


Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις Προτάσεις του τοπικού Δεσπότη για τα έργα στην Παναγία Τρυπητή και την πλατεία Φανερωμένης έρχεται στην επικαιρότητα αυτό που στην τοπική κοινωνία είναι ευρύτατα αποδεκτό. Ότι δηλαδή ουδείς μπορεί να πάρει αποφάσεις χωρίς να λάβει υπ' όψη τα συμφέροντα της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων όπως τα εννοεί και τα εκφράζει ο Προκαθήμενός της. Όπως επίσης ότι ουδείς μπορεί να αγνοήσει την άποψη του Επικεφαλής της Μητρόπολης στα θέματα, που αυτός θέλει να έχει άποψη και αυτά είναι πολλά :από απλές ανθρώπινες υποθέσεις μέχρι πολύ σοβαρές πολιτικές. Τα όπλα επιβολής του δεσπότη μας είναι αφ' ενός μεν η οικονομική του δύναμη και αφ' ετέρου το πλήθος των ανθρώπων και φορέων που ελέγχει και οι οποίοι ανάλογα παρεμβαίνουν δίνοντας το στίγμα της «λαϊκής άποψης». Στα θέματά της πίστης και λατρείας δικαιωματικά έχει λόγο ως Προκαθήμενος της Τοπικής Εκκλησίας, στα υπόλοιπα όμως θέματα με την πολυσχιδή δραστηριότητα του δείχνει καθαρά την επιθυμία άσκησης κοσμικής εξουσίας.
Σαν κοινωνία έχουμε μεγάλο βαθμό υποκρισίας όταν κριτικάρουμε αρκετές μουσουλμανικές χώρες που έχουν έντονο παρεμβατισμό τα εκεί Ιερατεία στη συμπεριφορά των πολιτών και εν γένει της πολιτείας, ενώ σιωπούμε - ή και επιβραβεύουμε- συμπεριφορές άμεσες ή έμμεσες της δικής μας εκκλησίας σε θέματα που δεν είναι αμιγώς εκκλησιαστικό.
Έτσι και στο θέμα του προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, που είναι θέμα λατρείας, περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας και ευρύτερα πολιτιστικό καθώς και στενά συνδεδεμένο με την παράδοση του τόπου μας ,ο τοπικός Δεσπότης μας την εργολαβική του διάθεση την αναγάγει σε όραμα-θεόπνευστη εντολή, που ο λαός και η πολιτεία πρέπει να υλοποιήσουν.
Είναι πράγματι αυτό που σκέφτεται να κάνει τραγωδία, από κάθε πλευρά και μπράβο στο σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών που βρέθηκε απέναντι. Το ερώτημα που είναι στα χείλη κάθε σκεπτόμενου είναι:
Οι δημοτικές παρατάξεις καθώς και άλλοι φορείς γιατί δεν παίρνουν θέση δημόσια επί του θέματος, για να κριθούν τόσο γι αυτήν, όσο και για το βαθμό εξάρτησής τους από την τοπική εκκλησιαστική εξουσία;
Οι πολίτες της Αιγιάλειας

Γ. Σταματόπουλος
Ν. Σταθακόπουλος
Κ. Λάφης
Δ. Αναστόπουλος
Χαρ. Αρφάνης
Τ. Σιδηρόπουλος
Σ. Ζαπάντη
Δ. Αλεξόπουλος
Σπυρ. Αγγελοπούλου
Αναστ. Γιαννικόπουλος
Μιχ. Μπιτσάκος

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 12-12-2007

Βασιλική είπε...

Από το ιστολόγιο του Μητροπολίτη.
Ήταν "ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ"πώς βαπτίστηκε ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ τώρα;
Ελπίζουμε να ευαρεστηθεί και να μας απαντήσει ο Μητροπολίτης από το blog του ή από τον τοπικό τύπο.

Ο/Η press είπε...
Δελτίο Τύπου
Ιέράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2007

"Η ΔΙΣ ενέκρινε την σύσταση και λειτουργία Εκκλησιαστικού Ιδρύματος "ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ"το οποίο θα παρέχει στέγη, τροφή, περίθαλψη και κάθε άλλη προστασία : α)σε Αρχιερείς της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι υπερέβησαν το 70ο έτος, β) σε Σχολάζοντες Αρχιερείς, γ) σε εν ενεργεία Αρχιερείς του Κλίματος των Πρεσβυγενών Ορθοδόξων Πατριαρχείων, οι οποίοι κατάγονταιως επι τω πλείστον από τον Νομό Αχαίας και επιθυμούν να εγκαταβιώσουν στην Ελλάδα, δ) σε συνταξιούχους Ιερομονάχους που εγκαταβιούν στον κόσμο και διακρίθηκαν ως πνευματικοί εργάτες του Ευαγγελίου και ε) σε συνταξιούχους Πρεσβυτέρους που διατελούν σε χηρεία και έχουν συμπληρώσει το 75ο έτος της ηλικίας τους εφόσον διατέλεσαν στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας και εργάστηκαν στο ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως"

21/1/2008 11:46 μμ

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2172374817496261887&postID=8943399378710296349

Τάσος είπε...

Αλήθεια τι έγινε με την υπόθεση Μερτικοπούλου-Κούρκουλα;
Θα μας απαντήσετε Άγιε Καλαβρύτων ;
Δε νομίζετε ότι αφορά και την τοπική σας κοινωνία;

Ανώνυμος είπε...

Οταν συζηταμε για τον αυθαιρετο μητροπολιτη-εργολαβο-επιχειρηματια Καλαβρυτων και Αιγιαλειας αναφερομαστε ισως στον μεγαλυτερο υποκριτη που εχει περασει ποτε απο την ελλαδικη εκκλησια.
Θα του συνιστουσα να μετανοησει και να μοιρασει σε οσους εχουν αναγκη τον πλουτο που εχει συσσωρευσει ολα αυτα τα χρονια διαφορετικα θα εχει την καταληξη του Καλλινικου και του Παντελεημωνα.
Και δεν υπαρχει μεγαλυτερη ξεφτιλα απο το να σε διασυρουν στα γεραματα ,λιγο πριν το τελος.